Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.
  Home / De ce echipamentul continua sa incalzeasca pe timpul noptii sau se inchide complet?

  De ce echipamentul continua sa incalzeasca pe timpul noptii sau se inchide complet?

  in categoria
  0
  Share:
  In cazul sistemelor de control al echipamentelor cu atribut de incalzire in functie de vreme (theweather-compensatedheatingcontrollers), fabricate incepand cu 1998, exista posibilitatea ca acestea sa fie presetate la anumite valori de timp. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca, chiar si in cazul modului prestabilit pentru noapte, temperatura nu poate sa scada sub 38 °C.  Daca temperatura fluxului de apa din instalatie scade sub 38 °C  in vreme ce arzatorul este in functiune, se va produce condens. Acest condens afecteaza piesele metalice ale boilerului.
  Pastrarea temperaturii de baza poate insemna ca atunci cand temperatura de afara este relativ moderata, fluxul continuu sa se mentina intre 40 °C – 50 °C  pe timpul zilei si ca temperatura camerei sa nu scada semnificativ, ca urmare a mentinerii temperaturii de baza, chiar si in timpul operatiunii prestabilite de corectare automata.
  Sistemul de control are un parametru (ECO/ABS), accesibil tehnicianului de service, prin care poate fi stabilita o temperatura externa pe care regulatorul sa o atinga pe tot timpul noptii. Aceasta este stabilita din fabricatie la 10 °C. Aceasta inseamna ca daca temperatura de afara este mai mare de+10 °C, regulatorul va porni boilerul pe timpul operatiunii de corectare automata. Daca temperatura externa scade sub +10 °C, atunci arzatorul si pompa din circuitul de incalzire vor continua sa functioneze pentru a mentine temperatura minima de baza.
  Puteti modifica aceasta temperatura in functie de preferintele dvs. si puteti sa o reduceti astfel incat sistemul de control va permite arzatorului sa functioneze doar pe timpul noptii, pentru modul de corectare automata, atunci cand sunt temperaturi mai scazute afara. Totusi, este necesar de retinut ca la temperaturi externe mai mici de +2 °C, se va activa automat sistemul de protectie in caz de inghet, mentinand pompa cel putin intr-o stare de operare cu intermitenta pentru a preveni inghetarea conductelor.
  Puteti afla mai multe despre modalitatile de adaptare a temperaturii, dar si alte informatii, in instructiunile de instalare, la subiectul “ECO/ABS”.
  Articole asemanatoare:
  Accesează magazinul online

  Fii la curent cu noutatile

  Pe Facebook

  Pe Linkedin

  Pe Email