Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.
  Home / Solutii pentru energie alternativa

  COGENERARE

  ENERGIE TERMICA SI ELECTRICA DINTR-O SINGURA SURSA
  Exista multe metode prin care putem transforma energia primara a petrolului si a gazului in energie electrica, energie termica si frig. Cum resursele primare devin din ce in ce mai scumpe este esential sa dam o mare importanta utilizarii eficiente a acestor resurse.

  Una dintre metodele cele mai eficiente este oferita de tehnologia cogenerarii. Prin utilizarea combustibililor primari intr-un grup de cogenerare se obtin concomitent energie electrica si termica cu o eficienta de pana la 94% in  combinatie cu un recuperator de caldura cu condensare. Energia termica mai poate fi folosita pentru operarea unui chiller cu absorbtie, caz in care vorbim de trigenerare, producerea simultana de energie electrica, caldura si frig.

  Constructia unui grup de cogenerare Wolf:

  In principal, un grup de cogenerare este compus dintr-un motor cu ardere interna, un generator electric si schimbatoare de caldura.

  Ca sursa de energie primara se utilizeaza gazul natural, gazul lichefiat, biogazul obtinut din fermentarea namolului de epurare, biogazul obtinut din fermentarea deseurilor din industria agricola si alimentara. Motorul termic alimentat astfel actioneaza un generator ce produce energie electrica. Curentul este folosit in reteaua beneficiarului sau este debitat direct in reteaua externa.

  Toate unitatile de cogenerare Wolf sunt proiectate si asamblate in Germania si au la baza motoarele termice MAN sau MWM si generatoarele Marelli. Automatizarea poate fi facuta pana in punctul in care grupul de cogenerare functioneaza fara supraveghere umana.

  GRUPURI DE COGENERARE PENTRU TOATE TIPURILE DE GAZ
  Incepand cu anul 2008, producatorul de solutii de cogenerare Kuntschar + Schluter a devenit parte din grupul Wolf. Prin aceasta achizitie, furnizorul de sisteme Wolf si-a extins gama de solutii in acest domeniu foarte important. Producem grupuri de cogenerare configurate special pe specificatiile clientului.
  Caracteristici tehnice

  • Putere electrica de la 7 la 400 kW
  • Putere termica de la 18 la 513 kW
  • Functionare pe gaz natural, biogaz si gaz din epurare
  • Eficienta de pana la 94% in combinatie cu un recuperator cu condensare
  • Reducere cu pana la 65% a emisiilor de CO 2 in comparatie cu centralele electrice clasice
  • Circuit de racire a motorului separat de circuitul de agent termic si de restul circuitelor hidraulice
  • Panoul de comanda si control permite o functionare complet automatizata, fara supaveghere umana
  Scurt portret Kuntschar + Schluter

  Sediu: Wolfhagen, Hessen

  Fondata: 1978

  60 de anagajati

  Din 2008 parte din grupul Wolf

  Circa 900 de grupuri de cogenerare in intreaga lume poarta logo-ul Kuntschar + Schluter

  Accesează magazinul online

  Fii la curent cu noutatile

  Pe Facebook

  Pe Linkedin

  Pe Email